Skip to content
Reviewwidget met sterren

Wespen de verwachting in 2023……

2022 was een jaar met heel veel wespen en heel veel wespennesten. Dit komt door de zachte winter maar ook door het gunstige voorjaar met redelijke hoge temperaturen voor de tijd van het jaar en weinig regen. Ook in 2023 worden er weer veel wespen verwacht, de extreem zachte winter waar we momenteel mee te maken hebben zorgt dat er waarschijnlijk veel koninginnen overleven. Deze zullen als de temperatuur gaat stijgen op zoek gaan naar een nieuw onderkomen om hun nesten weer te bouwen. Daarom is de verwachting door de eigenaren van Ongediertemelding dat veel meer mensen overlast zullen krijgen.

Het wespenseizoen begint al in maart – april, last geven de wespen dan nog niet. De koninginnen worden actief en beginnen een plaats te zoeken om hun nest te bouwen. De eerste werksters komen uit de eitjes en gaan bouwen aan het nest. Ze vliegen af en aan om de jongen te gaan voeden, en het nest word daardoor steeds groter.

Afgelopen jaren

Afgelopen jaren maken we vaak mee dat mensen zelf het nest proberen onschadelijk te maken. Wat dat betreft maken we van alles mee. Mensen spuiten pur schuim in de opening van het nest of als het nest in de grond zit, gooien ze er een schep aarde boven op. Maar daar is het probleem natuurlijk niet mee opgelost. De wespen worden kwaad gaan steken en ze gaan een andere weg zoeken om toch bij hun nest te komen. Ook voor de bestrijder is het groot nadeel omdat de bestrijder moeilijker bij het nest kan komen omdat de oorspronkelijke ingang dicht gemaakt is. De bestrijder zal dan via een alternatieve weg het nest moeten zien te bereiken

Kortom het is aan te raden als u een wespennest ontdekt om niet zelf het nest te proberen te bestrijden, maar een vakkundige bestrijder in te schakelen.

Wilt u meer informatie over wespenbestrijding neem dan eens kijkje op onze web site https://wespenbestrijders.nl/
Liever mail contact ga dan naar onze contact pagina

Natuurlijk mag u ook gelijk bellen om een afspraak te maken